Nieuws

Cuba verlengt zomertijd

Op de dag dat de zomertijd in Cuba zou eindigen bevestigd het Cubaanse ministerie van Industrie dat de zomertijd met twee weken verlengd zal worden. De zomertijd zal teruggedraaid worden op 13 november 2011 in plaats van het oorspronkelijke 30 oktober.

Lees hele artikel

Groot Brittanië krijgt wellicht Nederlandse tijd

Er is een aanzienlijke kans dat je straks de tijd niet meer hoeft te verzetten voor je weekendje London. De Britse overheid kijkt serieus naar de mogelijkheden voor een 3-jarige proef betreffende de invoering van Centraal Europese tijd, oftewel dezelfde tijd als we in Nederland voeren.

Lees hele artikel

Tokelau eilanden wijzigen tijdzone

Drie eilanden welke samen de Tokelau eilanden groep vormen gaan wijzigen in navolging op Samoa hun tijdzone op 29 december middernacht. Hiermee nemen ze een stap de datumgrens over. Als je op jarig bent en op één van de eilanden woont heb je dit jaar dus pech! Geen 30 december dit jaar. Men zal van 29 december naar 31 december overgaan.

Lees hele artikel

Norfolk introduceert zomertijd

Inwoners van Norfolk zullen op 6 oktober om 2:00 hun klok een uur vooruit zetten naar 3:00. Hiermee zet Norfolk gelijktijdig met het grootste deel van Australië de klok op zomertijd.

Lees hele artikel

Israël stelt zomertijd waarschijnlijk uit wegens Corona

CORRECTIE: ZOMERTIJD BLIJFT ZOALS HET WAS - Israël overweegt het instellen van de zomertijd uit te stellen tot 1 mei 2020 om ervoor te zorgen dat mensen binnen blijven tijdens de Corona uitbraak.

Lees hele artikel

Afschaffing zomertijd waarschijnlijk niet in 2021

Op zondag 25 oktober zetten we in Europa de klok weer een uur terug. In 2019 stemde het Europees Parlement echter voor het afschaffen van de zomertijd per 28 maart 2021. Is dit dan laatste keer dat we de klok terug mogen zetten?

Lees hele artikel

Geen zomertijd in Fiji in 2022/2023

In 2022/2023 zal Fiji geen zomertijd meer hebben. Dit is besloten door de regering van Fiji na overleg met verschillende belanghebbende partijen. De overgang naar permanente standaardtijd zal plaatsvinden op 1 december 2022.

Lees hele artikel