Huidige tijd in België

België

02:41
13 juli 2024

Lokale tijd in België

De tijd in België is 2 uur later dan in UTC en 6 uur later dan in Ashburn. De huidige tijdzone in België is Central European Summer Time (CEST). Er is op dit moment zomertijd van toepassing in België. De zomertijd in België eindigt op 26 oktober 2024.

Meer over de tijd in België

Huidige tijd
02:41
Tijdzone Central European Summer Time (CEST)
Standaard tijdzone: Central European Time (CET)
IANA tijdzone Europe/Brussels
Jouw tijdsverschil 6 uur later dan Ashburn
UTC tijdsverschil UTC+2
2 uur later dan UTC

Zomertijd België

België gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd in België begint en wanneer deze eindigt.

Begin zomertijd 2024 30 maart 2024
De klok gaat 1 uur vooruit
Einde zomertijd 2024 26 oktober 2024
De klok gaat 1 uur achteruit
Begin zomertijd 2025 29 maart 2025
De klok gaat 1 uur vooruit

België

De hoofdstad van België is Brussel. De stad is tegelijk ook de hoofdstad van Vlaanderen en de Franse Gemeenschap en het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. België ruim 11 miljoen inwoners en bezit een hoge bevolkingsdichtheid van 355,1/km² (2010). Zestig procent van de Belgen is Nederlandstalig, veertig procent is Franstalig, 74.000 Belgen spreken Duits als moedertaal. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Belgie omdat ze dezelfde tijdzone delen op de wereldklok. De tijd in Belgie is gelijk aan die van Nederland. De belangrijkste economische activiteit in België bestond vroeger vooral uit zware industrie rond de steenkoolmijnen in Wallonië, maar inmiddels is het economisch zwaartepunt verlegd naar de industrie rond de havens in Vlaanderen en diensten in Brussel.

Belangrijke plaatsen in België

Hieronder zie je de huidige tijd in enkele grotere plaatsen in België.

Tijd in België