Huidige tijd in Bulgarije

Bulgarije

15:06
24 april 2024

Lokale tijd in Bulgarije

De tijd in Bulgarije is 3 uur later dan in UTC en 7 uur later dan in Ashburn. De huidige tijdzone in Bulgarije is Eastern European Summer Time (EEST). Er is op dit moment zomertijd van toepassing in Bulgarije. De zomertijd in Bulgarije eindigt op 26 oktober 2024.

Meer over de tijd in Bulgarije

Huidige tijd
15:06
Tijdzone Eastern European Summer Time (EEST)
Standaard tijdzone: Eastern European Time (EET)
IANA tijdzone Europe/Sofia
Jouw tijdsverschil 7 uur later dan Ashburn
UTC tijdsverschil UTC+3
3 uur later dan UTC

Zomertijd Bulgarije

Bulgarije gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd in Bulgarije begint en wanneer deze eindigt.

Begin zomertijd 2024 30 maart 2024
De klok gaat 1 uur vooruit
Einde zomertijd 2024 26 oktober 2024
De klok gaat 1 uur achteruit
Begin zomertijd 2025 29 maart 2025
De klok gaat 1 uur vooruit

Bulgarije

Bulgarije werd op 29 maart 2004 officieel lid van de NAVO en op 1 januari 2007 trad het toe tot de Europese Unie.Traditioneel is Bulgarije een landbouwland. Na de Tweede Wereldoorlog is het land door de communisten echter aanzienlijk geïndustrialiseerd. En heerste er een tijd van grote veranderingen. Bulgarije is een parlementaire democratie met als staatshoofd een president die elke vijf jaar direct wordt gekozen.De Donau, de Iskar, de Maritsa en de Strimon zijn de belangrijkste rivieren.Het noorden en oosten van het land wateren, al dan niet via de Donau, af op de Zwarte Zee. De Maritsa en de Strimon en hun zijrivieren water af op de Egeïsche Zee.Het tijdsverschil tussen Bulgarije en de wereldklok is UTC+2. Op dit moment is er geen zomertijd in Bulgarije. De tijdzone van Bulgarije is Eastern European Time (EET), en verschilt dus 2 uur met Central European time CET.

Belangrijke plaatsen in Bulgarije

Hieronder zie je de huidige tijd in enkele grotere plaatsen in Bulgarije.

Tijd in Bulgarije